Header Ads

KUP MILAN CIGA VASOJEVIĆ Prvi trofej od 2013: Košarkašice Partizana srušile Zvezdu u finalu

ŽKK Partizan 1Foto: KSS / Promo

Košarkašice Partizana osvojile su Kup Milan Ciga Vasojević, pošto su u finalu završnog turnira u Banji Koviljači pobedile Crvenu zvezdu sa 68:61 (24:21, 18:17, 12:19, 14:4)

Foto: Jelena Medić / RAS Srbija

Borba za trofej imala je neobičnu uvertiru, jer su crveno-bele slavile na prethodnih 11 večitih derbija zaredom.

To nije uplašilo crno-bele, već su hrabro ušle u finale i uspele su da prekinu negativan niz. Ujedno, košarkašice Partizana osvojile su prvi pehar od 2013. godine, a meč su rešile fantastičnom igrom, najpre u odbrani, u poslednjoj četvrtini.

Povele su sa 6:15, što kao da je naljutilo branioca trona, jer je Zvezda uzvratila serijom 15-0 (21:15).

Taj nalet takođe nije uplašio večitog rivala, već je Partizan odgovorio serijom 9-0 preko Matić i Spikić za 21:24.

Igralo se u naletima, imale su crno-bele i plus osam, nakon čega je Zvezda novom serijom 10-0 preokrenula na 31:29. Usledila je rezultatska klackalica u kojoj je Partizan na veliki odmor otišao sa 38:42.

Velika borba vođena je i u nastavku, pa je publika u Banji Koviljači mogla da uživa u pravom finalu. Tražile su izabranice Dragana Vukovića pravi ritam i trojkom Jelene Jovanović i penalima rovite Marije Prlje preokrenule na 54:50 i u odlučujuću deonicu su ušle sa 57:54.

Tada je na scenu stupila sjajna Ivanka Matić, nanizala je šest poena, dok je Klausen pogodila dve trojke i pred poslednji minut bilo je 61:66. Kako su crno-bele večitog rivala zaustavile na samo četiri poena u ovoj četvrtini, jasno je da su zasluženo došle do trofeja.

Danilović, Ana Joković, Čović, Rakočević...

Finalu u Banji Koviljači prisustvovali su i čelnici KSS predvođeni predsednikom Predragom Danilovićem, a u hali "Vera Blagojević" bili su i potpredsednica zadužena za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik Igor Rakočević, prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović, nekadašnji selektor ženske reprezentacije Jovica Antonić i mnogi drugi.

Sve na jednom mestu

(Jelena Medić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.