Header Ads

MA, KAKAV GVARDIOLA, KAKAV SITI, SRBIN OBORIO REKORD Jokanović neprikosnoven u Engleskoj!

Slaviša JokanovićFoto: @Jokanovic / Twitter

Ono što je ove sezone Pep Gvardiola u Engleskoj uradio kao trener Mančester sitija delovalo je neprikosnoveno. A onda je Slaviša Jokanović oborio njegov rekord.

Sitijeve 22 utakmice bez poraza su bez premca u Premijer ligi, ali ne i najbolje na Ostrvu: pobeda Fulama nad Sanderlendom (2:1, uz novi gol Aleksandra Mitrovića) ozvaničila je Jokanovićevo obaranje Gvardiolinog ovosezonskog rekorda, jer je to bio 23. meč u nizu u kome nije osetio gorčinu koju sa sobom donosi izgubljeni meč.

"Teško je spojiti 23 utakmice bez poraza, i to u jednom od takmičarski najneizvesnijih prvenstava na svetu. Naravno da vam to donosi rast samopouzdanja, ali mi uvek gledamo samo kako da dobijemo sledeći meč", rekao je Jokanović.

Slaviša JokanovićFoto: @Jokanovic / Twitter
Slaviša Jokanović

Nije ovo prvi rekord koji je naš stručnjak oborio ove sezone. Do sada je Fulamov najveći niz nepobedivosti bio onaj iz 1957, sa 15 takvih nastupa. To je sada već daleka prošlost, "Jokan" je dogurao do 23 i - na tome ne planira da se zaustavi.

Zapravo, kada samo malo bacimo pogled unazad na ovou sezonu u Čempionšipu, drugom po rangu ostrvskom fudbalskom takmičenju, posle 17. kola Fulam je bio 17. na tabeli sa 20 bodova, samo sedam iznad zone ispadanja u treću ligu. Sada je ekipa našeg stručnjaka druga na tabeli, sa dva boda ispred Kardifa, koji ima meč manje, a ove subote gostuje 18-plasiranom Halu.

U poslednjem kolu, 6. maja, pašće odluka ko će, uz neprikosnoveni Vulverhempton, direktno proći u Premijer ligu. Ako Kardif, očeivano, pobedi ove subote, sa bodom prednosti u odnosu na Fulam će ući u to, 46. kolo. A tada će Kardif dočekati 19-plasirani Reding, dok će Jokanović sa Mitrovićem u ekipi tražiti novi uspeh u Birmingemu, koji je dvadeseti. Ako Fulam nekako pretekne Velšane, postaće član Premijer lige automatski, a ako ostane treći (ispod tog mesta ne može da padne), učestvovaće u baražu za plasman u elitni rang takmičenja. Šta god da se desi, rekordna sezona srpskog stratega - ostaće upisana kao jedna od najboljih u novijoj istoriji Fulama, upravo zbog pomenute nepobedivosti.

"Zahvaljujući ovom nestvarnom nizu, prešli smo daleki put i stigli blizu našeg cilja. Imamo još dve šanse da ga ostvarimo. Borićemo se do kraja za direktan plasman u viši rang nadmetanja, a ako to ne bude moguće, bićemo spremni da i u baražu pokažemo u kakvoj smo formi", poručuje Slaviša Jokanović.

Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.