Header Ads

KAKVO POŠTOVANJE Zidan: Inijesta? Nije on večiti rival, već je čovek koji je mnogo dao fudbalu /FOTO/

Zinedin ZidanFoto: Reuters / RAS Srbija

Zinedin Zidan, trener Real Madrida, izneo je mnogo lepih reči o Andreasu Inijesti, kapitenu Barselone, koji je u centru pažnje svetske javnosti zbog odlaska u Kinu.

Iako je bilo za očekivati da u redovima najvećeg rivala budu neutralni po pitanju vezanom za odlazak sjajnog veziste, ono što je Francuz rekao oduševilo je mnoge.

Andres InijestaFoto: ENRIC FONTCUBERTA / EPA;
Andres Inijesta

- Andres je legenda. Ne gledam na njega kao fudbalera Barselone koji odlazi, nego kao na čoveka koji puno toga postigao u fudbalu. Igrao sam protiv njega dva puta i znam o kakvom se igraču radi. Veoma je šarmantan i rezervisan, uvek pruža maksimum na terenu i zbog toga ga još više cenim. Iako je on fudbaler koji igra za našeg najvećeg rivala ipak mi je mnogo žao što odlazi - naveo je popularni "Zizu".

On je objasnio koliki je gubitak to što Inijesta napušta Barsu:

- Svako kome je ovaj sport u srcu sigurno oseća veliku žal što takav igrač ide. Ipak, ljudska smo rasa, ne roboti, telo se troši i bilo je za očekivati da se ovo desi pre ili kasnije. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere, i kao fudbaleru i kao čoveku. Nadam se da će svojim sjajnim umećem podići nivo igre u Kini - rekao je Zidan.

Sve na jednom mestu

(Stefan Matović)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.