Header Ads

"SVE JE TADA POČELO" Bogdan Bogdanović priznao koji mu je trofej među najdražim /FOTO/

Košarka - raznoFoto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Sada već ima NBA sezonu za sobom. Ima i evroligšaku titulu. Ima MVP trofeje iz finala turskog prvenstva i Ol-star meča "Zvezde u usponu". Ali, jedan pehar je Bogdanu Bogdanoviću u konkurenciji za najdraži svih vremena.

Naš košarkaški reprezentativac je na Instagramu objavio pet godina staru fotografiju nastalu u Laktašima 2013.

Tada je, zajedno sa ostatkom ekipe Partizana, slavio ABA titulu koju su u finalu regionalnog prvenstva crno-beli osvojili pobedom nad Crvenom zvezdom od 71:63, u meču u kome su isključena oba trenera, Duško Vujošević i, tada novi strateg kluba sa Malog Kalemegdana, Dejan Radonjić. Iako je Bogdanović u pomenutom finalu bio tek četvrti strelac ekipe sa osam poena, njegova trojka pola minuta pre kraja definitivno je potvrdila da će ABA trofej u crno-belu riznicu.

"Pre pet godina! Vau! Jedan od omiljenih trofeja koje sam osvojio! Imam osećaj kao da je sve tada počelo", poručio je srpski reprezentativac na Instagramu.

Zapravo, on je tada već dvaput bio prvak Srbije i dvaput osvajač našeg Kupa, a imao je i jednu ABA titulu, iz 2011. Ipak, posle tog trofeja, još u dva navrata je Bogdanović bio šampion sa PArtizanom, da bi potom sa Fenerbahčeom dvaput pokoravao Tursku, a jednom Evroligu.

Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.