Header Ads

POSLE DEVET GODINA SA BOJIĆEM NA KORMILU Košarkaši Borca imaju novog trenera

KK BoracFoto: KK Borac/Duško Radišić / Promo

Košarkaši Borca su pred start Superlige ostali bez trenera, pošto je Raško Bojić odlučio da napusti klupu Čačana posle poraza u polufinalu fajnal-fora Druge ABA lige od Krke, ali nisu dugo čekali na novog stratega.

Naime, čačansku ekipu preuzeo je Jovica Arsić, 49-godišnji stručnjak, koji je vodio Zdravlje, Lavove i Vojvodinuu našoj zemlji, Čekrasi u Ukrajini i u dva navrata bugarski Lukojl. Kao selektor Makedonije odveo je selekciju te zemlje na prvenstvo Evrope 2009, a sa reprezentacijom SR Jugoslavije, kao pomoćnik Svetislava Pešiću, osvojio je evropsko zlato u Istanbulu 2001. Od klupskih uspeha, najveći su mu dve titule sa Lukojlom u Bugarskoj, te senzacionalno učešće u finalu ovdašnjeg Kupa dok je vodio Zdravlje, 2000. godine.

Jovica ArsićFoto: ADAM CIERESZKO / EPA;
Jovica Arsić

Podsetimo, Bojić je ove sezone predvodio Čačane do prvog mesta ligaškog takmičenja u Drugoj ABA ligi i Košarkaškoj ligi Srbije, ali je tokom nedelje propuštena velika prilika da klub ostvari ogroman uspeh i izbori se za igranje u elitnom rangu regionalnog takmičenja naredne sezone.

Čačani će do kraja sezone imati i obaveze u Superligi Srbije, u kojoj će se nadmetati u grupi A sa Crvenom zvezdom, Mega Bemaksom, Zlatiborom, Tamišom i Mladošću, dok će grupu B činiti Partizan, FMP, Dinamik, Vršac, Metalac i Vojvodina. Takmičenje u zavrršnici nacionalnog šampionata počinje 18. i 19. aprila.

Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.