Header Ads

VENGER MEĐU "SVECIMA"? Emeri potvrdio: Odlazim iz Pari Sen Žermena

Unaj EmeriFoto: Tanjug/AP

Trener Pari Sen Žermena Unaj Emeri potvrdio je na konferenciji za medije da će napustiti klub na kraju sezone.

Španski stručnjak došao je u redove šampiona Francuske na leto 2016. godine, posle dve uzastopno osvojene Lige Evrope sa Seviljom, ali nije uspeo da opravda poverenje kluba.

Unaj EmeriFoto: Tanjug/AP
Unaj Emeri

"Sat vremena smo razgovarali. Ne kao poslovni ljudi, već kao prijatelji, i zato znam da napuštam PSŽ sa poštovanjem. Ako me uprava bude pitala, rado ću pomoći mom nasledniku. Ono što ostaje kao najvažniji cilj, to je da Pari Sen Žermen bude snažan na domaćoj sceni, sa nje sve kreće. Verujem u ovaj projekat", rekao je strateg "svetaca" kog bi, prema navodima nemačkih medija, mogao da nasledi bivši strateg Borusije Dortmund, Tomas Tuhel.

Sa druge strane, britanski "San" piše da bi Arsen Venger, koji napušta Arsenal na kraju ove sezone, mogao takođe da stigne u Pari Sen Žermen, ali ne da bi bio trener, već kao izvršni direktor, što mu je, prema istom izvoru, zvanično ponuđeno u vidu četvorogodišnjeg ugovora.

Arsen VengerFoto: Tanjug/AP
Arsen Venger

Emeri je u dve sezone propustio šansu da napravi bolji rezultat u Ligi šampiona, s obzirom na to da je u oba slučaja bio eliminisam u osmini finala, a prošle sezone je ostao i bez titule.

On je pre boravka u Sevilji, u kojoj je proveo najuspešniji deo karijere, vodio moskovski Spartak, Valensiju, Almeriju i Deportivo Lorku.

Sve na jednom mestu

(Tanjug / D. N.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.