Header Ads

TEŽAK UDARAC Brazil protiv Srbije bez najtrofejnijeg fudbalera svih vremena? /VIDEO/

FK Pari Sen ŽermenFoto: Tanjug/AP

Fudbaler Pari Sen Žermena Dani Alveš povredio je koleno u finalu Kupa Francuske, protiv Le Erbijea, nakon čega je morao da izađe iz igre, a prve prognoze ne obećavaju dobre stvari za njegov klub i brazilsku reprezentaciju.

Lekar nacionalnog tima Rodrigo Lasmar, u izjavi za brazilske medije, rekao je da nakon prvih pregleda rezultati nisu ohrabrujući, te da po sadašnjim predviđanjima Brazil će na Mundijalu ostati bez ovog sjajnog beka.

Podsetimo, ova reprezentacija je u grupi sa našom, te bi meč trećeg kola grupe E na Svetskom prvenstvu u Rusiji lako mogao da prođe bez Alveša koji je najtrofejniji fudbaler svih vremena.

Naime, on ima čak 39 osvojenih pehara, računajući i Kup Francuske. Osvajao je Primeru, Seriju A, Ligu šampiona, Ligu Evrope, Superkup Evrope, Svetsko prvenstvo za klubove, Kup Kralja, Kup Italije... Sa Brazilom se okitio Kupom konfederacija i Kupom Amerike.

Alveš je iza sebe ove godine po broju trofeja ostavio Maksvela (36), dosadašnjeg rekordera, i Rajana Gigsa (35). Leo Mesi i Kristijano Ronaldo su daleko od podviga koji je napravio reprezentativni bek Brazila. Argentinac je do sada osvojio 32 pehara namenjen pobedniku nekog takmičenja, a Portugalac "samo" 25, mada bi to mogao da uveća u finalu Lige šampiona.

Sve na jednom mestu

(Ruža Hinić / Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.