Header Ads

UŽIVO Noletov madridski okršaj sa "srpskim dželatom", Đoković - Edmund

Novak ĐokovićFoto: Kiko Huesca / EPA;

U drugom kolu turnira masters serije u Madridu sastaju se Novak Đoković i Kajl Edmund, a meč možete pratiti uživo na Blisportu.

Đoković - Edmund (početak se očekuje u 14 časova)

Novak ĐokovićFoto: SEBASTIAN NOGIER / EPA;
Novak Đoković

Srpski teniser se domogao druge runde pobedivši Keija Nišikorija (7:6, 6:4) i dobrom igrom najavio povratak u formu. S druge strane, Britanac je bio nešto ekspeditivniji u prvom kolu i meč sa 12. teniserom sveta zakazao pobedom nad Danilom Medvedevim od 6:4, 6:0.

Naš najuspešniji sportista ima stopostotan učinak protiv Edmunda. Bivši broj jedan je na sva tri međusobna meča odneo pobedu nad 22. teniserom sveta, koji je na to mesto dospeo početkom ovog meseca.

Zanimljivo je to da su se i reprezentacije ova dva tenisera sudarile 2016. godine u četvrtfinalu Dejvis kupa na Tašmajdanu. Edmund je tada pobedio naše tenisere Dušana Lajovića i Janka Tipsarevića sa po 3:0, nakon čega su "orlovi" izvukli "deblji kraj" a Britanci otišli u polufinale, iskoristivši činjenicu da Đoković tada nije nastupio za državni tim.

Trijumf u ovom duelu donosi plasman u osminu finala i susret sa osmim nosiocem, Davidom Gofanom. Belgijanac je prethodno savladao Robina Hasea sa 7:5, 6:3.

Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.