Header Ads

UŽIVO El klasiko po 271. put, Mesijeva majstorija, Barselona - Real 2:1

Lionel MesiFoto: Alejandro Garcia / EPA;

Prema mišljenju mnogih, najveći fudbalski klupski derbi na svetu je onaj između Barselone i Reala iz Madrida. Upravo će ta dva tima odmeriti snage po 271. put u svojoj istoriji, ali ono što možda ubija čar ovog duela, jeste činjenica da je katalonski velikan već osvojio titulu u Primeri.

Ipak, ovako nešto se ne propušta, stoga danas možete da pratite meč uživo uz Blicsport.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:1

Foto: Tanjug/AP

U do sada odigranih 236 duela, Barselona ima 92 pobede, tri manje od Reala, uz 49 nerešenih ishoda. Što se tiče trofeja, tu "kraljevski klub" takođe ima +3, odnosno 81 pehar u vitrinama.

Oba kluba "sadrže" čak 21 "Zlatnu loptu". Kristijano Ronaldo ih ima četiri, a Lionel Mesi pet. Najbliži po osvajanju su Johan Krojf sa tri, odnosno Mišel Platini sa dve.

Meč je počeo loptom za goste iz Madrida, kojima je bez obzira na sve što se dogodilo u prvenstvu, eventualni trijumf možda i više značio nego Barsinim fudbalerima.

Igrao se 10. minut kada je domaćin došao do prednosti, preko Luisa Suareza. Njemu je loptu "nabacio" Serhio Roberto, a ovaj ju je sproveo na pravi golgeterski način u mrežu Kejlora Navasa.

Svega pet minuta kasnije, nesmotrenost odbrane iskoristio je napad Reala, koji je zahvaljujući Kristijanu Ronaldu doneo izjednačenje.

Nešto manje od pola sata igre odvijalo se na "Nou Kampu" kada je Kristijano Ronaldo izašao "jedan na jedan" sa Ter Štegenom posle asistencije Modrića, a Nemac je nogama uspeo da otkloni opasnost.

Tokom poslednjih 15 minuta prvog poluvremena, Serhi Roberto je bio veoma nervozan, pa se osećalo u vazduhu da mu sledi ozbiljnija sudijska kazna. Bez potrebe je udario Marsela, posle čega mu je Alehandro Ernandez dodelio crveni karton, pa je katalonski tim morao da se brani do kraja sa igračem manje.

Ipak, to nije omelo Mesija i saigrače da se potrude do samog kraja. Igrao se 53. minut kada je Argentinac sjajnim udarcem sa oko 11 metara, a prethodno sjajnog driblinga, pogodio donji levi ugao Navasovog gola.

Barselona - Stadion: Nou Kamp; Gledalaca: -; Sudija: Alehandro Ernandez;

Strelci: Suarez 10, Ronaldo 15;

Barselona: Ter Štegen - Roberto, Pike, Umtiti, Alba - Kutinjo, Rakitić, Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez.

Real Madrid: Navas - Naćo, Varan, Ramos, Marselo - Modrić, Kazemiro, Kros - Bejl, Benzema, Ronaldo.

Sve na jednom mestu

(B. O.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.