Header Ads

FA KUP Kraj Viganove bajke, Tadić asistencijom pogurao Sautempton ka polufinalu

Dušan TadićFoto: Tanjug/AP

Viganova bajka u FA kupu je okončana, pošto je eliminisan u četvrtfinalu ovog takmičenja. Sautempton je slavio sa 2:0 i plasirao se među četiri najbolje ekipe, a značajan doprinos je dao Dušan Tadić, asistent kod prvog pogotka.

Slavlje fudbalera Sautemptona posle prolaska u polufinale FA kupaFoto: Tanjug/AP
Slavlje fudbalera Sautemptona posle prolaska u polufinale FA kupa

Trećeligaš je uspeo da se domogne plasmana u četvrtfinale FA kupa, u prošloj rundi je eliminisao i Mančester siti, ali nije mogao da uzme novi skalp ekipi iz Premijer lige.

Sautempton je rutinski pobedio, i to samo četiri dana nakon što je smenio trener Maurisija Pelegrina, pa je Mark Hjuz uspeo da trgne izabranike. Promena šefa stručnog štaba kao da je prijala i našem fudbaleru Dušanu Tadiću, koji je imao bitnu ulogu u slavlju.

Reprezentativac Srbije je odlično izveo korner u 62. minutu, najbolji u skoku bio je Pjer Emil Hojbjerg, koji je postigao prvi pogodak od dolaska iz Bajerna za 15 miliona evra, za šta mu je bilo potrebno neverovatna 54 meča!

Imali su "sveci" šansu da uvedu meč u još mirniju završnicu, ali je 11 minuta kasnije Manolo Gabijadini bio neprecizan sa bele tačke.

Ipak, taj promašaj nisu uspeli da kazne fudbaleri Vigana, pošto je Sautempton novim golom stavio tačku na meč. Postigao ga je Sedrik Soareš posle kontre u prvom minutu sudijske nadoknade.

Sve na jednom mestu

(Milan Zarić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.