Header Ads

U SENCI INCIDENATA Brodolom Vojvodine protiv Zemunaca, Čukarički izbegao poraz u Ivanjici

FK Vojvodina, FK ZemunFoto: N. Mihajlović / RAS Srbija

Fudbaleri Vojvodine u samo četiri dana doživeli su dva bolna poraza. U sredu su eliminisani iz Kupa Srbije od Mladosti (0:1), dok su ove nedelje u 28. kolu Superlige ubedljivo izgubili na svom terenu od Zemuna (0:3).

Sukob navijača Zemuna i policije na Foto: Blicsport.rs / RAS Srbija
Sukob navijača Zemuna i policije na "Karađorđu"

U utakmici koja nije imala lepu uvertiru, jer je pre meča došlo do sukoba navijača i policije, kada su i povređene tri osobe, da bi i na tribinama došlo do okršaja, ovoga puta između pristalica Zemuna i Žandarmerije.

Na terenu nije toliko varničilo, jer je maltene nije postavljalo pitanje ko će se radovati. Novosađani nisu uspeli da pruže otpor gostima, koji su već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika.

Tragičar je bio Dušan Jovančić, koji je napravio kardinalnu grešku početkom meča, kada su Zemunci poveli preko Veljka Simića, nekadašnje velike nade Crvene zvezde. To kao da je ogolilo sve probleme Novosađana, koji su do kraja doživeli ubedljiv poraz.

Detalj sa meča između Vojvodine i ZemunaFoto: N. Mihajlović / RAS Srbija
Detalj sa meča između Vojvodine i Zemuna

U prvom delu Lasickas je još jednom zatresao mrežu golmana "lala", da bi tačku na meč stavio Nemanja Vučić iz penala. Dovoljno da otkrije sve probleme Vojvodine, kojoj ni plasman u plej-of Superlige nije toliko siguran.

Nije se u ovom 28. kolu proslavio ni Čukarički, koji je remizirao na gostovanju Javoru (3:3). Imali su Ivanjičani pola sata pre kraja meča dva gola prednosti zahvaljujući Karišiku i dvostrukom strelcu Mrkajiću, ali su "brđani" do kraja uspeli da izbegnu poraz.

Karišik je jednom pogodio i svoju mrežu, dok su tim sa Banovog brda do remija vodili Docić i Mudrinski.

Zlata vredne bodove u ovom kolu osvojili su fudbaleri Borca, koji su na svom terenu nadigrali Bačku sa 2:1 i pokazali su da se neće pomiriti sa eliminacijom iz elitnog ranga. Tako su se Čačani približili Radu i Javoru, timovima koji takođe pokušavaju da spasu superligaški status.

Sve na jednom mestu

(Milan Zarić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.