Header Ads

SLEDEĆI RIVAL RAONIĆ Del Potro posle pet godina u polufinalu Indijan Velsa

Huan Martin del PotroFoto: Tanjug/AP

Argentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u polufinale mastersa u Indijan Velsu pobedom nad Filipom Kolšrajberom posle velike borbe od 3:6, 6:3, 6:4. Naredni rival biće mu Kanađanin Miloš Raonić.

Huan Martin del PotroFoto: Tanjug/AP
Huan Martin del Potro

Del Potro nije se lako plasirao među četiri najbolja tenisera na prvom mastersu u sezoni, pošto je do trijumfa morao da dođe posle preokreta. Ipak, uspeo je da nadoknadi minus od jednog seta i plasira se u prvom polufinale Indijan Velsa posle punih pet godina.

Nije meč dobro počeo po Argentinca, jer je Kolšrajber lako dobio prvi set i činilo se da će lako da privede posao kraju. Ništa nije ukazivalo na to da može da izgubio servis...

Ipak, stvari na terenu su se brzo okrenule, "Delpo" je sačekao šansu u osmom gemu, kada je i napravio brejk. Ispostavilo se da je taj detalj bio presudan za izjednačenje, pa je odluka pala u trećem setu.

To kao da je Argentincu dalo dodatnu snagu, iako nije briljirao, pa je u petom gemu došao do brejka i poveo je sa 3:2. Imao je šansu Kolšrajber da uzvrati u narednom, ali je propustio četiri šanse da protivniku oduzme servis i šansa da se dođe do pobede je propuštena.

Del Potro će tako ponovo igrati u polufinalu Indijan Velsa, a naredni rival biće mu Miloš Raonić, koji je takođe posle tri seta savladao Sema Kverija. Za finale će se boriti jođ Rodžer Federer i Borna Ćorić.

Sve na jednom mestu

(Milan Zarić)

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.