Header Ads

UŽIVO Crveno-beli žele da se revanširaju Šapčanima, Le Talek spasilac, Mačva - Zvezda 0:0

Vladan MilojevićFoto: EPA/ STR / EPA;

Fudbaleri Mačve dočekuju Crvenu zvezdu u 28. kolu Superlige Srbije (17 sati), a sva dešavanja sa tog meča možete da pratite uz Blicsport.

Aleksandar Pešić na prošlom meču protiv MačveFoto: FK Crvena zvezda / Promo
Aleksandar Pešić na prošlom meču protiv Mačve

Crveno-beli su u sredu gostovali u Šapcu, kada su posle lošijeg izvođenja penala završili takmičenje u četvrtfinalu Kupu Srbije. Samo četiri dana kasnije isti rivali će ponovo podeliti megdan, ovoga puta u prvenstvu i tim iz Ljutice Bogdana ima želju da se revanšira Šapčanima.

Trener Zvezde Vladan Milojević izvršio je pet izmena u odnosu na taj meč u Kupu, pošto u prvoj postavi neće biti Stojkovića, Hajdina, Luke Ilića, Srnića i Milića, a njihovo mesto su zauzeli Gobeljić, Rodić, Milijaš, Ben i Adžić.

Sa druge strane, fudbaleri Mačve na krilima velike pobede od pre četiri dana imaju motiv da ponovo iznenade Crvenu zvezdu i tako dođu do mirne luke pred završnicu Superlige.

Prvo poluvreme: Crveno-beli tražili penal, Le Talek spasilac, Mačva - Zvezda 0:0

Crveno-beli su ofanzivo ušli u meč, pa su nošeni ogromnom podrškom sa tribina pokušali da savladaju protivničkog golmana Puletića uz prekida. Najpre su pokušali posle Milijaševog kornera, a zatim i posle slobodnog udarca Adžića. Ipak, to je bilo neuspešno, pa se rezultat nije menjao.

Sve više su napadali fudbaleri Zvezde, ređale su se prilike pred golom Puletića. Pokušao je Nenad Krstičić posle kornera, ali je njegov udarac završio van okvira gola. Imao je čuvar mreže Šapčana velikih problema da sačuva mrežu, pošto su pokušali crveno-beli posle centaršuta Rodića, no domaći su uspešno otklonili opasnost.

U 14. minutu je sa distance šutirao Nenad Milijaš posle dodavanja Bena, ali je njegov udarac završio preko gola. Korneri su bili jako oružje fudbalera Zvezde na ovom meču, pošto je u 16. minutu najbolju priliku imao Srđan Babić, čiji je udarac glavom uspeo da odbrani Puletić.

Polovinom prvog poluvremena nije bilo mnogo fudbala na Gradskom stadionu u Šapcu, pošto je viđeno mnogo prekida. Domaći su želeli da uspore ritam meča, i u tome su uspeli, a u nekoliko navrata viđeno je i koškanje fudbalera dva tima.

Kada bi crveno-beli i pokušali da stvore šansu pred golom Mačve, u tome bi ih onemogućili domaći, koji bi faulovima prekidali napade gostiju. Tako je bilo i u 31. minutu, kada je Jovanović oštrim starom zaustavio Pešića. Napadač Zvezde je posle toga nekoliko trenutaka ležao na travi.

Fudbaleri Zvezde su bili oštećeni u 35. minutu, kada je kapiten Mačve Pejović rukom izbacio loptu u korner. To sudija Petar Piper nije video, pa nije dosuđen jedanaesterac lidera Superlige.

U jeku inicijative gostiju igrači Mačve su propustili najbolju priliku na meču. Nenad Gavrić je prošao po levoj strani, obišao je i Milana Borjana, koji je bespotrebno izašao, ali domaći nisu uspeli da zatresu mrežu Zvezde. Intervenisao je Damijan le Talek, koji je bio spasilac i u meču u Kupu.

Mačva - Crvena zvezda 0:0

Stadion: Gradski u Šapcu. Sudija: Petar Piper (Čačak). Žuti kartoni: Jovanović, Pejović, Gavrić, Ivić (Mačva).

Mačva: Puletić - Pejović, Tošić, Ivić, Jovanović - Obrovac, Adamović - Gavrić, Jeremić, Ristivojević - Matić.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Le Talek, Babić, Rodić - Jovičić, Krstičić - Ben, Milijaš, Adžić- Pešić.

Sve na jednom mestu

(Milan Zarić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.