Header Ads

DEVOJKE SPALE NA JEDNO SLOVO Srbija sa najmanje petoro tenisera na Australijan openu, čeka se Janko

troicki svadba4Foto: Vimeo / Aleksa i Mina weddings / screenshot

Na prvom grend slemu nove sezone - Australijan Openu, od 14. do 27. januara u Melburnu, Srbija će sigurno moći da računa na pet takmičara. Najmanje...

Organizatori su saopštili da je čak 101 teniser redom plasiran na ATP listi potvrdio nastup, dok je u ženskoj konkurenciji to učinilo 102. igračice, izuzev 74. na svetu Agnješke Radvanske, koja se oprostila od tenisa. Predvodiće ih prvoplasirani - Novak Đoković i Simona Halep, dok titule brane Rodžer Federer i Karolina Voznijacki.

Novak ĐokovićFoto: Tim Ireland / Tanjug
Novak Đoković

Kako trenutno stvari stoje, Srbija će u glavnom žrebu imati pet predstavnika - četvoricu u konkurenciji tenisera i jednu damu. Osim Đokovića, na osnovu plasmana tu će biti i Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere, kao i Aleksandra Krunić. Organizatori su objavili da će na osnovu korišćenja zaštićenog rejtinga biti mesta i za još po trojicu igrača i igračica.

Aleksandra KrunićFoto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija
Aleksandra Krunić

Pravo da ga iskoriste imaju “večiti finalista” Endi Marej (pet puta igrao za pehar u Melburnu, a nikada ga nije osvojio), koji je odmah nagovestio da će to sigurno uraditi, ali i Janko Tipsarević, kao i Belgijanac Stiv Darsis. U konkurenciji teniserki to mogu da urade Švajcarkinja Timea Baščinski, Nemica Lora Sigmund i Amerikanka Betani Matek-Sends.

pročitajte i...

(B. O.)

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.