Header Ads

SRPSKI BAJERN PROTIV ĐENKE I PEPIJA Borba za plej-of mesto u Evroligi i zašto je broj 80 važan Radonjiću

Čarls Dženkins - raznoFoto: screenshot

Jedanaesto kolo Evrolige donosi veoma zanimljiv duel u Minhenu, gde ovog četvrtka od 20.30 Bajern igra protiv Himkija.

Oba tima se bore za ulazak u Top8 na tabeli elitnog nadmetanja, domaćin Bajern sa 11. a gost iz Rusije sa desete pozicije, oba sa učinkom 4-6. Izgubi li PAO od Fenerbahčea, eto pobednika minhenskog megdana na mestu koje vodi u plej-of.

Najbolje kvote (18+)

Ako želite da pobedite Himki, dovoljno je da zaustavite Šveda, a Dejan Radonjić je više puta pokazao da je majstor za defanzivu.

Ali, ta dva takmaca sa različitim raspoloženjem ulaze u ovaj susret. Bajern trener Dejan Radonjić pokušava da oporavi ekipu od poraza u Tel Avivu, a Himki je uspeo da nadigra Panatinaikos iako je nastupio bez vođe na terenu, Alekseja Šveda, koji je polomio prst.

Dejan RadonjićFoto: ERDEM SAHIN / EPA;
Dejan Radonjić

Broj 80 mogao bi da bude važan, bar tako naglašava sajt Evrolige, koji ističe da Radonjićeva ekipa ima odličnih 3-1 kada postigne tačno toliko ili više poena na meču. Ali, ako Bajern primi 80 i više poena - tada kola kreću nizbrdo: učinak mu je 0-6 u elitnom nadmetanju u takvim situacijama.

Sa jedne strane parketa biće naš trio reprezentativaca Stefan Jović - Nemanja Dangubić - Vladimir Lučić, sa druge strane bivši član našeg državnog tima, Stefan Marković, ali i Čarls "Đenka" Dženkins, koji je pod Radonjićevom komandnom palicom briljirao u Crvenoj zvezdi.

Pogledajte još:

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.