Header Ads

FAJNAL-FOR EVROLIGE Vučić i Erdogan o najvećoj košarkaškoj kontinentalnoj smotri u Beogradu

Turska Aleksandar Vučić Redžep Tajip ErdoganFoto: Dimitrije Goll / Tanjug

Predsednici Turske i Srbije Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić dotakli su se na pres konferenciji i predstojećeg fajnal- fora Evrolige, koji se igra u Beogradu (18-20. maj), a na kojem će, među četiri najbolje ekipe, igrati i turski Fenerbahče, koji predvodi proslavljeni srpski stručnjak Željko Obradović, a nastupaju naši reprezentativci Nikola Kalinić i Marko Gudurić.

Erdogan je, u svom obraćanju, podsetio da Fenerbahče igra u Beogardu na završnom turniru, i da veruje da će, sa brojnim igračima iz Srbije, i ove godine, po drugi put osvojiti elitno takmičenje.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

- To će predstavljati još jedan zajednički uspeh naših zemalja - rekao je turski predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dotakao se košarke, prvo primetivši dve legende tog sporta, bivše reprezentativce Turske Mirsada Turkdžana, rođenog u Novom Pazaru i Hidajeta Turkoglua, čija porodica je poreklom iz Sjenice, kojima je zahvalio na prisustvu.

- Hvala vam što se ovde i što vam je stalo do dobrih odnosa Srbije i Turske - rekao je Vučić.

Prvi čovek naše države je poručio da će Beograd biti dobar domaćin svim ekipama koje će učestvovati na fajnal-foru.

- Mi u tri od četiri, a možda i u sve četiri ekipe, imamo igrače, a najviše Srba je u Fenerbahčeu, igrači Nikola Kalinić i Marko Gudurić, kao i legenda svetske košakre sa najviše ervopskih titula Željko Obradović - naveo je Vučić.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Navodeći koliko je veliko interesovanje za za završni turnir, Vučić je naveo da nema više karata, koliko ljudi želi da dođe, te dodao da će doći i predsednik i premijer Litvanije na utakmice.

- U Beograd i Srbiju ste dobrodošli, želim vam da se osećate kao u svojoj kući - poručio je predsednik Srbije.

Fajnal-for Evrolige održava se od 18. do 20. maja u Beogradskoj areni, a branilac titule Fenerbahče igraće protiv Žalgirisa, dok se moskovski CSKA sastaje sa Realom iz Madrida.

Sve na jednom mestu

(Tanjug)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.